Kohde



Vaihdon kohteeksi valikoitui Regensburgin yliopisto Saksassa. Vaihtokohteita oli aluksi mietinnässä Uusi-Seelanti kauniin luontonsa vuoksi, Kanada, pohjoismaat ja Eurooppa. Harkitsimme myös eksoottisempia kohteita, kuten Aasia. 

Pohjoismaat karsiutui pois siksi, että kun kerran vaihtoon lähdetään, niin on se vähän turhan mielikuvituksetonta jos ei kauemmaksi kuin pohjoismaihin pääse. Uusi-Seelanti ja Kanada olisivat vaihtoehtoina hyviä, koska perhe voisi kehittää siellä englannin taitoa ja muutenkin pärjääminen paikallisella kielellä olisi ollut helpompaa vaimolle. Uusi-Seelantiin ei meidän yliopistossa ollut valmista kahdenvälistä sopimusta, eli kohde olisi pitänyt hankkia itse, ja sen lisäksi siellä on voimassa korkeat lukukausimaksut.  Kanadaan olisi ollut yksi valmis kohde, mutta lukukausimaksut myös siellä olisivat olleet korkeat.

Tässä vaiheessa vaihtoehtoja oli käytännössä Eurooppa, tai jokin Aasian kohde. Valintaa alkoi ohjaamaan enemmän käytännölliset syyt. Ehkäpä tärkein kriteeri oli se, että lasten kanssa vaihtokohteen täytyi olla turvallinen. Siksi Aasian eksotiikka ei ollut enää niin houkuttelevaa. Eksotiikkavaihtoehtoja oli jäljellä enää Las Palmas, mutta sekin karsiutui pois espanjan kielitaitovaatimukseen.

Itselleni tärkeä kriteeri oli tulevaisuuden työmahdollisuudet ja vaihdon vaikutus niihin. Minun suuri haave olisi päästä Saksaan Müncheniin BMW:lle töihin. Tätä tavoitetta vasten vaihto Saksassa olisi hyödyllisin. Voisimme opetella kieltä, kokeilla, miltä asuminen Saksassa tuntuu, tutustua kulttuuriin, ihmisiin ja paikkoihin, ja myös saada jalkaa oven väliin BMW:lle työpaikkaa ajatellen. Vaihto toimisi siis testinä koko perheelle, millaista asuminen Saksassa olisi. Sen kokemuksen perusteella voisimme päättää mahdollisesti pysyvästä asumisesta Saksassa. Siksi vaihtokohteeksi valittiin Saksa.

Saksassa oli useita yliopistoja, mistä valita. Itse valitsin ne kaupungit, joissa BMW:llä on tehtaita tai muita toimipisteitä. Näitä oli yliopistostamme tarjolla kaksi: Leipzig ja Regensburg. Leipzigissä on kaksi vaihtoehtoa: yksityinen huippuyliopisto Handelhochschule Leipzig, jossa opiskellaan englanniksi, tai julkinen yliopisto Universität Leipzig, joka vaatii vähintään B2 saksankielentaitoa, koska englanninkielisiä kursseja ei juurikaan ole. Regensburgissa järjestettiin kursseja myös englanniksi.

Vaihtokohteeksi valikoitui siis Regensburg. Regensburg sijaitsee etelä-Saksassa Baijerissa 125 km Münchenistä pohjoiseen. Regensburgissa on 166 000 asukasta, eli kooltaan se on Jyväskylän ja Turun puolivälistä. Regensburg on tunnettu vanhasta kaupungistaan, joka selvisi toisen maailmansodan pommituksista. Regensburgissa on myös iso BMW:n tehdas, jossa valmistetaan tällä hetkellä esim. 1-sarjaa ja X1 & X2 malleja. Regensburgin yliopistossa on 10 eri tiedekuntaa ja siellä opiskelee vuosittain noin 21 500 opiskelijaa.

Ensikertaan!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Korona hiipuu edelleen

Korona hiipuu Saksassa edelleen. Saksan laajuinen Inzidenz (ilmaantuvuusluku) viikossa 100000 asukasta kohden on nyt 18,6. Kehitys on siis o...