Corona-virus

Corona-viruksen vaikutus vaihtoon

Corona-virus mellastaa eri puolilla maailmaa tällä hetkellä. Uutisointi on vilkasta ja tunkee tietoisuuteen jopa täällä periferiassa Suomessa. Suomessa 10.3.2020 vahvistettuja tapauksia on 40 kappaletta, Saksassa Baijerin osavaltiossa 314 tapausta. Regensburgissa on 3 tapausta. Mutta miten tämä vaikuttaa vaihtoon?

Sain viimeviikolla sähköpostin Regensburgin yliopistolta, että vaihdon saapumispäivämääriä on siirretty 2.4. -> 14.4.-15.4. Orientaatio, jonka oli tarkoitus olla 3.4.-9.4. on myös siirretty ja muutetaan pääosin verkossa tehtäväksi orientaatioksi. Varsinainen opetus ei ole siirtynyt. Koko lukukautta tiedotteen mukaan ei aiota perua, mutta yksittäisiin kursseihin voi tulla muutoksia. Toivotaan, että asia on pysyy tällaisena.

Meillä on asunto varattu 31.3. alkaen ja lentoliput myöskin. Matkavakuutus korvaisi todennäköisesti matkan viivästymisen, mutta koska Suomesta asunto on irtisanottu ja kaikki suunniteltu valmiiksi, emme toistaiseksi aio matkaa viivästyttää, vaan muuttaa Saksaan aiottuna päivämääränä ei 31.3.

Uutisoinnin perusteella tauti ei ole vaarallinen lapsille eikä nuorille aikuisille, joten terveydemme puolesta ei pelota. Ärsyttävintä on se, jos joudumme 2 viikon karanteeniin tai jos yliopisto peruu kursseja, siirtää niitä eteenpäin tai muuta vastaavaa.

12.3.2020 Päivitys

Tilanne Corona-viruksen osalta muuttuu niin nopeasti, että ei voi kyllä mitenkään pitää varmana, että tuonne reissuun loppujenlopuksi päästään lähtemään aikataulun mukaan. Täytyy vain tutkailla tilannetta, seurata tiedotteita ja toimia niin miten parhaaksi näkee.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Korona hiipuu edelleen

Korona hiipuu Saksassa edelleen. Saksan laajuinen Inzidenz (ilmaantuvuusluku) viikossa 100000 asukasta kohden on nyt 18,6. Kehitys on siis o...