Vaihto peruuntui

Peruimme vaihdon eilen. Koronavirustilanne Saksassa menee vain huonompaan suuntaan, eikä toivoa tilanteen helpottumisesta lähiaikoina ole. Harmittaa. Ärsyttää. Turhauttaa.

Jo 3 vuotta ollaan haaveiltu kovasti tästä siitä alkaen, kuin päätin että lähden takaisin kouluun. Yli vuosi ollaan suunniteltu ja järjestelty asioita. Nyt viimeiset viikot on ollut tosi kiireisiä hoitaa viimeisiä asioita kuntoon: pakata muuttoa varten, puhelinliittymiä, matkavakuutuksia, matkojen suunnittelu perille jne. Matkaanlähtö tuli päivä päivältä lähemmäksi, mutta silti se oli vielä niin epätodellista, ettei oikeasti tajunnut että lähtö koittaa pian. Sitten... PUM. Ennen kuin edes oli tajunnut, että ollaan todellä lähdössä, pitäisi nyt tajuta, että me ei ollakkaan lähdössä.

Meillä tietenkin on asunto irtisanottu. Osa tavaroista on jo viety varastoon. Ja nyt sitten 2 viikon varoitusajalla pitää saada hoidettua uus kämppä alle ja saada muuttoapua koronaviruksesta huolimatta (meillä yks lapsista yskii lievässä kuumeessa).

Tämän lisäksi meillä tulee olemaan yksi taloudellisesti tiukimmista ajanjaksoista koskaan edessä. Päätimme vaimon kanssa, että sitoudumme siihen, että ensi vuonna yritetään uudelleen. Minulla on enää 4 kuukautta aikuiskoulutustukea jäljellä ja ne haluan säästää ensivuoden vaihtoa ajatellen. Kesä olisi nyt hyvää aikaa kirjoittaa gradu valmiiksi, mutta töiden ohella se olisi turhan rankkaa, ja suostuisiko työnantaja ottamaan minut näin lyhyellä varoitusajalla ennenaikaisesti opintovapaalta takaisin töihin? Vaimo siirtyy tässä kuussa nuorimmaisesta kotihoidontuelle. Minun täytyy nyt kesä pärjätä opintotuella, jotta aikuiskoulutustuet säästyy. Eli minun tulot on 350 €/kk, ja pitää vielä varoa, ettei vuositulorajat pauku, joten en tiedä saanko tukea koko kesän 4 kuukautta vai vähemmän vaiko edes ollenkaan.

Onneksi edullinen asumisvaihtoehto löytyi. Vanhempieni vanha talo on ollut viimeaikoina lähes tyhjillään, joten pääsemme sinne asumaan. Huh, olisi ollut raastavaa etsiä nyt vuokra-asuntoa tässä tilanteessa ja vielä mahdollisimman edullista pienien tulojen takia.

Eli vuoden päästä yritämme uudelleen vaihtoon. Regensburgin yliopisto lupasi mahdollisimman epäbyrokraattisesti hoitaa prosessin heidän puolesta ja siis mielellään ottavat meidät vuoden päästä vastaan. Erittäin suuri kiitos heille. Vaasan yliopistolla täytyy mennä virallisen prosessin läpi, jossa kuitenkin on positiivinen varaus. Suurin ongelma on se, jos valmistumisaika venyy liian pitkäksi. Pitää toivoa, että päätös on positiivine. Tätä jäämme jännittämään.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Korona hiipuu edelleen

Korona hiipuu Saksassa edelleen. Saksan laajuinen Inzidenz (ilmaantuvuusluku) viikossa 100000 asukasta kohden on nyt 18,6. Kehitys on siis o...