Juhuu, korona hiipuu ja rajoituksia puretaan

Samalla kuin kotiseudulla Suomessa keski-pohjanmaalla korona on räjähtänyt käsiin, täällä korona on hiipumisvaiheessa. Tänään oli 5 päivä putkeen Regensburgin maaseudulla (Landkreis Regensburg) Inzidenz alle 100. (Inzidenz tarkoittaa tautitapauksia 100000 asukasta kohti viikossa. Suomessa seurataan vastaavaa lukua, mutta kahden viikon ajalta.) Ja siitä syystä voimaan astuu keskiviikosta 19. - 20.5. alkaen uusia rajoitustoimien purkuja. https://www.landkreis-regensburg.de/unser-landkreis/aktuelles/aktuelle-meldungen/ab-19-mai-treten-zahlreiche-oeffnungsschritte-in-kraft/

Esim. ulkonasyöminen (siis ravintolan ulkopuolella ulkona olevat pöydät) sallitaan, tosin aika pitää varata etukäteen. Jos samaan pöytään tulee henkilöitä eri kotitalouksista, täytyy olla negatiivinen koronatesti. Yöllinen ulkonaliikkumiskielto poistuu. Kontaktirajoitukset laajenee siten, että max viisi yli 14 vuotiasta saa tavata kerrallaan (oli kolme). Erikoiskauppoihin voi mennä taas ilman koronatestiä, mutta aika täytyy varata silti etukäteen.

Nyt vaan toivotaan, että tuo Regensburgin kaupunki seuraa perässä. Tällä hetkellä siellä kaksi päivää putkeen Inzidenz alle 100, tarvitaan viisi.

Toisaalta mua pelottaa, että nyt rajoitusten purkamisen johdosta porukka innostuu liiaksi kerääntymään sankoin joukoin, tautitapaukset nousee kasvuun ja purkutoimet jää lyhyeksi iloksi. Toivotaan, ettei niin käy.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Korona hiipuu edelleen

Korona hiipuu Saksassa edelleen. Saksan laajuinen Inzidenz (ilmaantuvuusluku) viikossa 100000 asukasta kohden on nyt 18,6. Kehitys on siis o...